ГОВОРНИЧКИ

ГОВОРНИЧКИ

Конференцијата „ЈАС СУМ ЖЕНА“ ќе се одржи на 20 и 21 јули, 2022 со почеток во 17:30 часот до 22:00 часот во Кино Сала Фросина – МКЦ Скопје. Ова е првата најголема женска лидерска конференција во Македонија од ваков тип и учеството за истата е БЕСПЛАТНО. Во програмата се предвидени четири панели во кои ќе учествуваат 15 успешни и амбициозни Македонски жени. Во склоп на конференцијата ќе има и други придружни настани од забавен карактер. 

Закажете го Вашето присуство со регистрација за учество на конференцијата ТУКА.

ПАНЕЛ 1: МАКЕДОНКИТЕ И КАРИЕРНИТЕ СТЕРЕОТИПИ

АФРОДИТА ДЕНКОВСКА

Претседателка на Секција на жени при Македонски Полициски Синдикат

МАРИЈА ЏИЏЕВА

Режисерка

СТЕФАНИЈА ДИМЕСКА

Спортски Пилот

МОНИКА РИЗОВСКА

Основачка на Ways2Help
Women in Tech Macedonia Ambassador
Chicago World Felow
Consultant

ПАНЕЛ 2: МАКЕДОНКИ ВО СВЕТОТ

САНДРА ГАЗИНКОВСКИ

Пратеничка во Словенечкиот Парламент

СИМОНА ЧАМИНСКА

Product Owner - T-Mobile Polska

МАРИА ДУДА

Сопственичка на спортски бренд „Di Biaggio NY“ и ранч за хипнотерапија „The Countryside Retreat“

ИРЕНА АНГЕЛОВСКА

Докторанд и асистент на Универзитетот Окланд- Нов Зеланд
Основачка на “Македонски Камерен Хор” - Нов Зеланд

ПАНЕЛ 3: МАКЕДОНКИ ВО БИЗНИС И МУЛТИМЕДИЈА

КОСТАНДИНА ЗАФИРОВСКА

Генерална директорка во IT Labs

ИСКРА КОРОВЕШОВСКА

Доктор по комуниколошки науки и Уредничка во ТВ Алфа

ОЛГА РАЈЧИЌ

Основачка на CHALLENGER

ТЕОДОРА ФИЛОВСКА

Сопственичка на GALEKSIA

ПАНЕЛ 4: МАКЕДОНКИ - КРЕАТОРКИ НА ПОЛИТИКИ

ГАБРИЕЛА КУЛЕБАНОВА

Потпретседателка на Сојуз на Стопански Комори на Македонија

РАШЕЛА МИЗРАХИ

Пратеничка во Собрание на Република Македонија

Имаш прашање за некоја од нашите говорнички? 
Испрати ни го тука, а ние ќе го вметнеме одговорот на истото во официјалната дискусија на 20-21 јули.