КОНФЕРЕНЦИЈА

ЈАС СУМ

ЖЕНА

Најголемата женска лидерска конференција во Македонија

20-21 Јули
17:00 - 22:00 часот
Сала Фросина - МКЦ Скопје

РЕГИСТРАЦИЈАТА Е ОТВОРЕНА

Која е целта на оваа конференција?

Осознавање на положбата на жената во сите професионални области преку дискусија за предизвиците и проблемите со кои секојдневно се соочува една жена во Македонија.
15 исклучително реализирани македонски жени, преку 4 панел дискусии, ќе го пренесат своето знаење, искуство и ќе понудат идејни решенија за поголема интеграција и еманципација на секоја жена во Македонија. 
01.

МАКЕДОНКИТЕ И КАРИЕРНИТЕ СТЕРЕОТИПИ

Македонски жени кои храбро ги рушат кариерните стереотипи и секојдневно се борат со карактеристиките и улогите утврдени и ограничени според нивниот пол.

02.

МАКЕДОНКИ ВО СВЕТОТ

Македонски жени во светот кои изградиле успешни кариери надвор од Македонија, подготвени да го споделат своето искуство за подобрување на системот во Македонија.

03.

МАКЕДОНКИ ВО БИЗНИС И МУЛТИМЕДИЈА

Македонски жени кои ги следат и имплементираат најновите техички, дигитални и комуникациски светски трендови, сопственички на бизнис и лидерки во мултимедијалниот сектор.

04.

МАКЕДОНКИ - КРЕАТОРКИ НА ПОЛИТИКИ

Македонски жени, креаторки на стратегии, носителки на одлуки, лидерки на државни, јавни функции во Македонија.
 

РЕЗЕРВИРАЈ ГО ТВОЕТО МЕСТО ДЕНЕС!

МОДЕРАТОРКИ И ОРГАНИЗАТОРКИ

КАТЕРИНА КЛИМОВСКА

Претседателка на ИСЛАА
Основачка на accelera.mk

Модераторка на Македонките и кариерните стереотипи

Ана Дукоска

Сметководителка
Активистка
Основачка на платформата „Македонците Во Светот“

Модераторка на Македонки во светот

Илина Пејоска Затуроски

UI/UX Designer
Основачка на bebebox.mk

Модераторка на Македонки во бизнис и мултимедија

СПОНЗОРИ И СОРАБОТНИЦИ

МЕДИУМСКИ ПОКРОВИТЕЛИ

УЧЕСТВУВАЈ!

Пријави се за учество сега!